Jeugdwerk in de kerk

 

Het jaarthema van de Protestantse kerk in het jeugdwerk

 

Wie is Jezus? Hij laat het zien als hij aan tafel gaat bij mensen, of als hij hen eten geeft.
Daarom is het jaarthema van de Protestantse kerk dit seizoen ook een geweldig mooi thema voor het jeugdwerk.

Gedurende het seizoen zijn er verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren en families

Kidsclub
Elke donderdagmiddag in de oneven weken van half drie tot rond de klok van vier, is er de kidsclub voor kinderen vanaf 9 tot 12 jaar. Rond een thema en een bijbelverhaal gaan we creatief of avontuurlijk aan de slag. Samen ontdekken we dat die oude verhalen ons vandaag wijze lessen kunnen leren!
Dit seizoen is er steeds een verhaal waarin eten op de een of andere manier een rol speelt. In het thema: ‘Over-Leven’ ontdekten de kids wat nodig is om samen goed te leven. Hutten bouwen, eten koken maar ook er zijn voor elkaar en zorgen voor de schepping van God, zoals Hij zorgt voor ons.

Teen Zone
Wat later op dezelfde donderdag is er Teen Zone café voor tieners vanaf 13 jaar. Om 17.00 uur ben je welkom om gezellig samen te eten. Meestal neemt iedereen iets mee. Soms wordt er gekookt. Maar altijd is er meer dan genoeg, zodat je spontaan aan kunt schuiven!

Kliederkerk
Elke twee maanden zijn kinderen en ouder (s) op zondagmiddag 15.30 tot ongeveer 17.15
welkom bij de Kliederkerk in de Utkomst bij de kerk in Tijnje.
Kliederkerk is een andere vorm van kerk-zijn waarin jong en oud samen op een aantrekkelijke laagdrempelige, creatieve manier de betekenis van Bijbelverhalen ontdekken.

Iedereen is welkom. Iedereen doet mee. Dit kan als deelnemer, maar ook als teamlid (13 tot 80+)
We kunnen altijd vrijwilligers gebruiken bij het

  • verrichten van hand en spandiensten tijdens de Kliederkerk (b.v. het klaarzetten of begeleiden van een activiteit),
  • klaarzetten van eten en drinken,
  • mee voorbereiden,
  • de PR

Wil je meer informatie?
Dat kan via de jeugdwerker of de jeugdouderling.
Ook zijn er elke maand online Kliederkerk proeverijen georganiseerd door het dienstencentrum van de PKN. Op woensdagavonden kun je thuis kennis maken met het concept en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelden kan via https://protestantsekerk.nl/evenementen/online-kliederkerk-proeverijen/

Er staan dit seizoen nog twee data gepland:
2-4- ‘23 (zondag voor Pasen), 21-5- ‘23 (zondag voor Pinksteren)

Gemeentemaaltijd aan het begin van de Goede Week

Tijdens de 40-dagentijd leren de kinderen Jezus kennen als Hij aanwezig is bij een bruiloft, als Hij 5 broodjes en 2 vissen deelt met meer dan 5000 mensen, als Hij bij iemand gaat eten en als Hij de Paasmaaltijd gaat vieren….

Stel je voor dat we dan met de discipelen aan tafel zitten. Wat zouden we kunnen ontdekken over wat er bij de discipelen leeft. En wat leeft er bij onszelf?
Op Palmzondag, 2 april, van 15.30-17.30 willen we u en jullie uitnodigen om het jaarthema van de Protestantse Kerk: ‘Aan tafel’, op een bijzondere manier te beleven. U/je bent welkom in de Utkomst, naast de kerk van Tijnje. Het materiaal van de Paas Challenge zal inhoud geven aan de maaltijd die we met de tieners, de kliederkerk en u als gemeentelid en dorpsgenoot willen gebruiken.
Opgeven voor de maaltijd aan het begin van de Stille of Goede Week kan door een mail te sturen naar Nynke, brea.en.fisk@gmail.com of door een opgavestrookje in de brievenbus van de kerk te doen.